Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 14928

Ingredience

0,5 kávová lžička Anýz mletý
1 kávová lžička Citronová šťáva
125 g Cukr moučkový
250 g Mouka polohrubá
250 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sherry brandy
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 689kJ
4% Sacharidy 16 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 13 mg
3% Bílkoviny 2 g

Polvorones postup přípravy receptu:

1

Ponorným šlehačem utřeme máslo do krému, přidáme žloutek, citrónovou šťávu, sherry a dobře prošleháme. Smícháme mouku, jednu lžíci cukru, sůl a mletý anýz. Polovinu směsi přidáme do krému a zlehka zapracujeme, druhou polovinu zapracujeme ručně.

2

Těsto vytvarujeme do tvaru koule, zabalíme do fólie a necháme hodinu v lednici.

3

Na válu vyválíme z těsta plát, kulatou formičkou o průměru 5 cm vykrajujeme kolečka. Pečeme na nevymazaném plechu v předehřáté troubě na 150°C asi 20 minut do světle hněda.

4

Necháme trochu vychladnout a obalíme v moučkovém cukru. Až zcela vychladnou, obalíme je ještě jednou. Uložíme na dva týdny do vzduchotěsné nádoby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept