Recept

Bramborový koláč s pórkem a slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14929
Kategorie: Brambory

Ingredience

600 g Brambory
100 g Cibule
350 g Listové těsto
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Pórek
100 g Slanina vepřová
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
100 g Sýr Ricotta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 741 kcal
Kilojoule 3 102kJ
15% Sacharidy 53 g
66% Tuky 50 g
20% Sodík 396 mg
39% Bílkoviny 22 g

Bramborový koláč s pórkem a slaninou postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory a očištěný pórek nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky.

2

Rozválíme listové těsto, vložíme do rozevírací formy a okraje zdvihneme. Na dně těsto propícháme vidličkou, předpečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

3

Cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme brambory a opékáme 10 minut. Vmícháme pórek, pečeme ještě 5 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu, do brambor vmícháme nastrouhaný sýr, Ricottu a na kostičky nakrájenou slaninu. Vše rozložíme na předpečený korpus. Koláč polijeme vejci rozšlehanými se smetanou, solí, pepřem a paprikou.

4

Pečeme při 200 stupních Celsia asi 30 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept