Štěrbák se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štěrbák se slaninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14932 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Cibule |
50 g | Dýňová semínka |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
3 polévková lžíce | Ocet jablečný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Štěrbák zahradní |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 614,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Balsamico ocet, Cibule, Dýňová semínka, Ocet jablečný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Štěrbák zahradní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štěrbák se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý štěrbák rozpůlíme a nakrájíme na nudličky. |
2 | Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme na teflonové pánvi a zalijeme balsamicem. |
3 | V míse rozšleháme olej, jablečný ocet, hořčici a špetku soli. Zálivku podle chuti opepříme. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a kostičky slaniny. |
4 | Salát a dýňová semínka promícháme se zálivkou, upravíme na talíře. |
5 | Podáváme s bílým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme studené.