Recept

Králík v rajčatové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 14936
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
8 stroužek Česnek
250 g Cibule
4 ks Hřebíček
800 g Králičí maso
4 polévková lžíce Olej rostlinný
100 g Olivy nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 805kJ
5% Sacharidy 18 g
26% Tuky 19 g
55% Sodík 1 g
83% Bílkoviny 47 g

Králík v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Zadní králičí běhy omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl, pepř, po obou stranách je opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a dusíme asi 5 minut. Přidáme oloupané celé stroužky česneku, bobkový list, hřebíček a přimícháme rajčatový protlak. Podlijeme vývarem, pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.

2

Stroužky česneku vyjmeme, tři prolisujeme sítem, kterým procedíme i vydušenou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme olivy a jen prohřejeme.

3

Maso přelijeme šťávou a podáváme se zelenými fazolkami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept