Králík v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 14936 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
8 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
4 ks | Hřebíček |
800 g | Králičí maso |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 g | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 120,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hřebíček, Králičí maso, Olej rostlinný, Olivy nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Zadní králičí běhy omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl, pepř, po obou stranách je opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a dusíme asi 5 minut. Přidáme oloupané celé stroužky česneku, bobkový list, hřebíček a přimícháme rajčatový protlak. Podlijeme vývarem, pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu. |
2 | Stroužky česneku vyjmeme, tři prolisujeme sítem, kterým procedíme i vydušenou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme olivy a jen prohřejeme. |
3 | Maso přelijeme šťávou a podáváme se zelenými fazolkami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.