Recept

Cejn ve slané kůrčičce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14937

Ingredience

4 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cejn velký
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1500 g Sůl mořská
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 809kJ
11% Sacharidy 41 g
1% Tuky 1 g
7379% Sodík 148 g
11% Bílkoviny 6 g

Cejn ve slané kůrčičce postup přípravy receptu:

1

Očištěného cejna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso zevnitř i na povrchu pokapeme citronovou šťávou. Dovnitř ryby vložíme omyté snítky petrželky.

2

Mořskou sůl smícháme s moukou a nasekanými bylinkami. Přidáme prolisovaný česnek, 375 ml vody, vše rozmícháme do těstíčka.

3

Cejna vložíme do zapékací mísy a důkladně obalíme solnou hmotou. Kulatou formičkou naznačíme šupiny, špejlí vyrýsujeme oči a tlamu. Pečeme v troubě při 230 stupních Celsia asi 30 minut.

4

Upečeného cejna podáváme na nahřáté míse. Ozdobíme plátky omytého citronu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept