Cejn ve slané kůrčičce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cejn ve slané kůrčičce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14937 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cejn velký |
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 g | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 63,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Cejn velký, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cejn ve slané kůrčičce postup přípravy receptu:
1 | Očištěného cejna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso zevnitř i na povrchu pokapeme citronovou šťávou. Dovnitř ryby vložíme omyté snítky petrželky. |
2 | Mořskou sůl smícháme s moukou a nasekanými bylinkami. Přidáme prolisovaný česnek, 375 ml vody, vše rozmícháme do těstíčka. |
3 | Cejna vložíme do zapékací mísy a důkladně obalíme solnou hmotou. Kulatou formičkou naznačíme šupiny, špejlí vyrýsujeme oči a tlamu. Pečeme v troubě při 230 stupních Celsia asi 30 minut. |
4 | Upečeného cejna podáváme na nahřáté míse. Ozdobíme plátky omytého citronu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.