Zdravý recept

Zeleninový vývar

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 1494
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
10 dkg Houby sušené
1 ks Květák
1 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel kořen
1 ks Petržel - nať
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 816kJ
10% Sacharidy 35 g
94% Tuky 71 g
14% Sodík 290 mg
25% Bílkoviny 14 g

Zeleninový vývar postup přípravy receptu:

1

Očištěnou, na hrubo nastrouhanou zeleninu uvaříme v osolené vodě cca 1/2 hodiny.

2

Vývar zcedíme a poté v něm povaříme na růžičky rozebraný květák. Zároveň přidáme nudle či jinou zavářku a povaříme.

3

Do hotové polévky přidáme jemně nakrájenou petrželovou nať.

Poznámka

cibule menší místo sušených hub můžeme dát 1-2 houby čerstvé malá hlávka květáku

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept