Zeleninový vývar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový vývar
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 1494 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
10 dkg | Houby sušené |
1 ks | Květák |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 147,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Květák, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový vývar postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou, na hrubo nastrouhanou zeleninu uvaříme v osolené vodě cca 1/2 hodiny. |
2 | Vývar zcedíme a poté v něm povaříme na růžičky rozebraný květák. Zároveň přidáme nudle či jinou zavářku a povaříme. |
3 | Do hotové polévky přidáme jemně nakrájenou petrželovou nať. |
Poznámka
cibule menší místo sušených hub můžeme dát 1-2 houby čerstvé malá hlávka květáku