Opilé řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opilé řezy
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14941 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
115 g | Cukr moučkový |
1 ks | Piškotový korpus vaječný |
125 ml | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 72,6mg |
Draslík | 38,0mg |
Vláknina | 507,8mg |
Vitamín A | 58,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Piškotový korpus vaječný, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opilé řezy postup přípravy receptu:
1 | Moučník bizcocho naporcujeme na čtverce. |
2 | Do rendlíku dáme cukr, 125 ml vody a na mírném ohni mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme asi 4 minuty. Přilijeme sherry a vaříme 3 minuty, dokud tekutina nezíská hustotu sirupu. |
3 | Hotovým sirupem poléváme řezy moučníku, posypeme skořicí a podáváme ozdobené šlehačkou. |
Poznámka
Místo moučníku bizcocho můžeme použít jakýkoli piškot bez náplně.