Allioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Allioli
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14943 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
60 ml | Ocet vinný |
125 ml | Olej olivový extra panenský |
125 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 740,4mg |
Draslík | 148,1mg |
Vláknina | 840,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 13,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Allioli postup přípravy receptu:
1 | Žloutky s česnekem vložíme do mixéru, přidáme 1 lžíci octa nebo citronové šťávy a za stálého chodu mixéru přiléváme olej. |
2 | Vznikne hustá majonéza, přilijeme zbylý ocet, sůl a promícháme. |
3 | Majonézu lze skladovat až 5 dní v lednici. |
4 | Podáváme k masům, zelenině a bramborám. |