Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14943
Kategorie: Salsy

Ingredience

4 stroužek Česnek
60 ml Ocet vinný
125 ml Olej olivový extra panenský
125 ml Olej rostlinný
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

124% Kalorie 2,441 kcal
Kilojoule 10 212kJ
2% Sacharidy 9 g
355% Tuky 266 g
13% Sodík 268 mg
19% Bílkoviny 11 g

Allioli postup přípravy receptu:

1

Žloutky s česnekem vložíme do mixéru, přidáme 1 lžíci octa nebo citronové šťávy a za stálého chodu mixéru přiléváme olej.

2

Vznikne hustá majonéza, přilijeme zbylý ocet, sůl a promícháme.

3

Majonézu lze skladovat až 5 dní v lednici.

4

Podáváme k masům, zelenině a bramborám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept