Pečené červené papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené červené papriky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14944 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 ks | Paprika červená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 147,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Pečené červené papriky postup přípravy receptu:
1 | Papriky rozkrájíme na plošší díly, zbavíme semínek a bílé dužiny. |
2 | Naskládáme vedle sebe na plech a pečeme v troubě při režimu gril, dokud slupka nezčerná a nezačnou se na ní tvořit puchýře. |
3 | Hotové papriky přendáme do igelitového sáčku nebo do misky kterou zakryjeme fólii a necháme 10 minut chladnout. |
4 | Vychladlé oloupeme a nakrájíme na proužky. |
Poznámka
Pečené papriky se ve španělské kuchyni používají do zeleninových jídel, jako předkrm nebo jako příloha k masům.