Recept

Skotský pudink s vlašskými ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14947

Ingredience

175 g Cukr třtinový
50 g Mascarpone
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
175 g Máslo čerstvé
1 ks Máta
100 g Ořechy vlašské
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 849 kcal
Kilojoule 3 550kJ
19% Sacharidy 70 g
80% Tuky 60 g
6% Sodík 115 mg
21% Bílkoviny 12 g

Skotský pudink s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:

1

Ořechy nasekáme a polovinu nasypeme do vymazané zapékací formy.

2

V hrnci podusíme 50 g másla, 50 g cukru, mascarpone, 3 lžíce pomerančové šťávy a sůl asi 2 minuty. Polovinu směsi nalijeme do formy a potřásáním rozlijeme po stěnách.

3

Zbylé máslo ušleháme do pěny a postupně vmícháme zbylý cukr, vejce, mouku a pomerančovou šťávu. Těsto vložíme do formy, zakryjeme pečicím papírem a převážeme nití.

4

Formu vložíme do vodní lázně a pudink vaříme asi 75 minut.

5

Uvařený pudink vyklopíme a přelijeme zbylou horkou omáčkou. Ozdobíme čerstvou mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept