Skotský pudink s vlašskými ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skotský pudink s vlašskými ořechy
Skotský pudink s vlašskými ořechy
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14947 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
175 g | Cukr třtinový |
50 g | Mascarpone |
175 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Máta |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Ořechy vlašské |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 190,3mg |
Draslík | 234,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Máta, Ořechy vlašské, Pomerančová šťáva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skotský pudink s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:
1 | Ořechy nasekáme a polovinu nasypeme do vymazané zapékací formy. |
2 | V hrnci podusíme 50 g másla, 50 g cukru, mascarpone, 3 lžíce pomerančové šťávy a sůl asi 2 minuty. Polovinu směsi nalijeme do formy a potřásáním rozlijeme po stěnách. |
3 | Zbylé máslo ušleháme do pěny a postupně vmícháme zbylý cukr, vejce, mouku a pomerančovou šťávu. Těsto vložíme do formy, zakryjeme pečicím papírem a převážeme nití. |
4 | Formu vložíme do vodní lázně a pudink vaříme asi 75 minut. |
5 | Uvařený pudink vyklopíme a přelijeme zbylou horkou omáčkou. Ozdobíme čerstvou mátou. |