Recept

Vepřové kotlety pod bramborovou čepicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 14949
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Červená řepa
1 špetka Muškátový květ
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Pórek
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 625kJ
21% Sacharidy 75 g
27% Tuky 20 g
29% Sodík 574 mg
72% Bílkoviny 41 g

Vepřové kotlety pod bramborovou čepicí postup přípravy receptu:

1

Brambory vaříme ve slupce asi 20 minut, slijeme je, oloupeme a rozšťoucháme. Vmícháme nastrouhaný sýr a žloutek, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přidáme nasekanou petrželku.

2

Omyté a osušené kotlety smažíme na rozpáleném oleji na pánvi asi 2 minuty z každé strany. Na každou kotletu navršíme kopeček připraveného bramborového pyré a zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 5 minut.

3

Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na proužky a dusíme na smetaně 2 minuty. Vmícháme omytý, na kolečka nakrájený pórek a podusíme ještě 2 minuty.

4

Kotlety upravíme na talíře s řepou s pórkem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept