Recept

Plněná omeleta s mušlemi a rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14950
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
120 g Máslo čerstvé
1000 g Mušle slávky
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
200 g Rýže předvařená (parboiled)
1 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 912kJ
22% Sacharidy 78 g
26% Tuky 19 g
56% Sodík 1 g
91% Bílkoviny 51 g

Plněná omeleta s mušlemi a rýží postup přípravy receptu:

1

Slávky dobře omyjeme. Oloupanou cibuli nasekáme, omytý celer a pórek nadrobno nakrájíme. V kastrolu rozehřejeme 40 g másla a cibuli s celerem na něm smažíme asi 5 minut. Přidáme slávky a 5 lžic vody. Dusíme pod pokličkou a občas kastrolem potřeseme. Slávky necháme okapat a tekutinu přitom zachytíme.

2

Pórek necháme zesklovatět na 40 g másla, přidáme propláchnutou rýži a osmahneme ji. Vývar z mušlí doplníme vodou na 500 ml a přilijeme k rýži. Osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme 15 minut.

3

Slávky vyloupeme a maso vmícháme do rýže.

4

Rozšleháme vejce se solí a pepřem. Na zbylém másle upečeme 4 omelety, naplníme je rýží se slávkami a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept