Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14951
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Cuketa
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
350 g Rýže loupaná
40 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 674 kcal
Kilojoule 2 819kJ
27% Sacharidy 97 g
31% Tuky 24 g
83% Sodík 2 g
33% Bílkoviny 18 g

Cuketové rizoto postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli spolu se slaninou nakrájíme nadrobno a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme omytou, na kostičky nakrájenou cuketu a prolisovaný česnek a krátce opečeme.

2

K zelenině vmícháme propláchnutou rýži, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Zalijeme vývarem a za občasného míchání vaříme asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme vývar.

3

Hrnec odstavíme z plotny a vmícháme máslo s nastrouhaným sýrem. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept