Tykvové rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykvové rizoto
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14952 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
350 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
400 g | Tykev |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 21,5mg |
Draslík | 724,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykvové rizoto postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli jemně nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme najemno nakrájenou dužinu tykve a propláchnutou rýži. Osolíme, opepříme, přilijeme trochu vývaru a promícháme. Rizoto dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme zbylý vývar. |
2 | Do hotového pokrmu přidáme máslo a nastrouhaný sýr. |