Recept

Šafránové rizoto s hráškem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14953
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Fenykl sladký - hlíza
300 g Hrášek mražený
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
160 g Rýže loupaná
1 špetka Šafrán
1 kávová lžička Sůl
125 ml Víno bílé
600 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 105kJ
17% Sacharidy 62 g
28% Tuky 21 g
50% Sodík 993 mg
21% Bílkoviny 12 g

Šafránové rizoto s hráškem postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme a spolu s rýží osmahneme v kastrolu na 2 lžících másla. Zalijeme vínem a chvíli povaříme. Postupně přiléváme polovinu vývaru a bez pokličky za občasného míchání znovu povaříme. Vmícháme špetku šafránu, přilijeme zbylý vývar a vaříme těsně pod bodem varu asi 30 minut. Po 25 minutách přidáme mražený hrášek.

2

Očištěný fenykl (lístky necháme stranou) nakrájíme na plátky a vaříme v osolené vodě s citronovou šťávou. Měkký fenykl scedíme a necháme okapat.

3

Do rýže vmícháme máslo, osolíme, opepříme a rizoto spolu s fenyklem upravíme na mísu. Posypeme lístky fenyklu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept