Recept

Jahodové rizoto se špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jahodové rizoto se špenátem 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 14955
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Bazalka
1 ks Cibule
300 g Jahody zahradní
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 g Rýže loupaná
100 ml Smetana 12% (konzumní)
300 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
1 l Voda pitná
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 849kJ
26% Sacharidy 93 g
36% Tuky 27 g
72% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 15 g

Jahodové rizoto se špenátem postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Očištěný a omytý špenát povaříme v osolené vodě asi 2 minuty, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Listy nadrobno nasekáme.

2

Cibuli zpěníme na másle, přidáme propláchnutou rýži, necháme ji zesklovatět a zalijeme vínem. Přilijeme trochu vývaru a zvolna dusíme doměkka. Rýži občas zamícháme a nakonec vmícháme smetanu.

3

Do rýže přidáme špenát a společně 5 minut prohříváme. Potom vmícháme omyté, na kousky nakrájené jahody a necháme krátce rozležet.

4

Rizoto upravíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept