Recept

Jahodový salát s chřestem a polníčkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 14956
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 polévková lžíce Balsamico ocet
400 g Chřest bílý
1 špetka Cukr krupice
500 g Jahody zahradní
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Salám Poličan
100 g Salát Polníček
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 114kJ
4% Sacharidy 15 g
26% Tuky 20 g
10% Sodík 208 mg
17% Bílkoviny 10 g

Jahodový salát s chřestem a polníčkem postup přípravy receptu:

1

Oloupaný a omytý chřest vaříme v osolené vodě se špetkou cukru asi 15 minut, vyjmeme a necháme okapat.

2

Polníček omyjeme a osušíme. Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.

3

Vařený chřest nakrájíme na kousky a vložíme do mísy spolu s polníčkem, plátky jahod a kolečky salámu.

4

Balsamico rozšleháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a osladíme. Zálivkou pokapeme salát, zlehka promícháme a necháme krátce rozležet.

Poznámka

Podáváme s čerstvou bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept