Recept

Chřest s jehněčími kotletami na šalvěji

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14957

Ingredience

600 g Chřest bílý
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
8 ks Jehněčí kotlety
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 349kJ
2% Sacharidy 7 g
55% Tuky 42 g
16% Sodík 325 mg
71% Bílkoviny 40 g

Chřest s jehněčími kotletami na šalvěji postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme a povaříme v osolené vodě se lžící másla, špetkou cukru a citronovou šťávou asi 15 minut. Uvařený chřest zprudka zchladíme a necháme okapat.

2

Omyté jehněčí kotlety osušíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je opékáme 2 minuty po obou stranách. Maso mírně osolíme a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na 50 stupňů Celsia.

3

Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a podusíme v něm lístky šalvěje (asi 16 ks).

4

Chřest a maso upravíme na nahřátou mísu, šalvěj položíme na kotlety a vše pokapeme horkým máslem. Ozdobíme lístky petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept