Pikantní játrový salát s hrozny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní játrový salát s hrozny
Pikantní játrový salát s hrozny
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14960 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 ml | Citronová šťáva |
100 g | Hroznové víno |
1 ks | Hrušky |
450 g | Játra drůbeží |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Olej hroznový |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
8 ks | Ředkev |
100 g | Salát Polníček |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 135,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hroznové víno, Hrušky, Olej hroznový, Pomeranče, Ředkev, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní játrový salát s hrozny postup přípravy receptu:
1 | Játra zasypeme hladkou moukou a podusíme na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Osolíme a opepříme. |
2 | Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na kolečka. Pomeranče oloupeme, zbavíme bílé slupky a vyjmeme dužinu. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a hroznové víno omyjeme. Opraný polníček osušíme, vyložíme jím misku a přidáme ostatní přísady. Červené víno smícháme s citronovou šťávou a hroznovým olejem a salát zakapeme. |