Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14961
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 hrst Bazalka
2 stroužek Česnek
250 ml Citronová šťáva
300 g Klobása - Čabajka
250 g Lilek
1 ks Okurka salátová
125 ml Olej rostlinný
50 g Olivy černé
50 g Olivy nakládané
1 hrst Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Šalotka
1 špetka Sůl
1 hrst Tymián čerstvý
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,075 kcal
Kilojoule 4 498kJ
15% Sacharidy 53 g
112% Tuky 84 g
28% Sodík 556 mg
70% Bílkoviny 39 g

Uzenkový salát gourmet postup přípravy receptu:

1

Omytý lilek nasolíme, uvaříme ve vroucí vodě s trochou citronové šťávy 10 minut. Poté jej vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a rozpůlíme.

2

Okurku omyjeme, nastrouháme na kolečka, mírně posolíme. Na proužky pokrájíme klobásu, šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Olivy necháme okapat, vypeckujeme a nakrájíme na kolečka. Bylinky propláchneme a na jemno nasekáme.

3

Všechny přísady promícháme v míse.

4

Olej smícháme s citronovou šťávou, osolíme, opepříme.

5

Salát rozdělíme na talíře, pokapeme olejovou zálivkou a obložíme vejci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept