Zeleninový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát
Zeleninový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14963 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 hrst | Bazalka |
200 g | Celer řapíkatý |
1 špetka | Česnek sušený |
4 ks | Cibule červená |
1 ks | Cuketa |
2 ks | Feferony sterilované |
1 špetka | Hřebíček mletý |
100 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Kmín drcený |
100 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
250 ml | Mléko - podmáslí |
0,5 ks | Okurka salátová |
4 ks | Rajčata |
0,5 hrst | Řeřicha |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 822,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek sušený, Cuketa, Feferony sterilované, Hřebíček mletý, Jogurt bílý, Kmín drcený, Kukuřice cukrová nakládaná, Okurka salátová, Rajčata, Řeřicha mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mléko - podmáslí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát postup přípravy receptu:
1 | Cuketu a okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky, rajčata rozpůlíme a pokrájíme na plátky. Feferonky necháme okapat, nakrájíme na kousky a umytý celer pokrájíme na plátky. Kukuřici necháme okapat. Všechny přísady smícháme a rozdělíme na talíře. |
2 | Podmáslí smícháme s jogurtem, kmínem, hřebíčkem, drceným česnekem a přidáme oprané a jemně nakrájené bylinky. |
3 | Zeleninu přelijeme zálivkou, obložíme bazalkou a podáváme. |