Jalbka s marcipánem a zmrzlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jalbka s marcipánem a zmrzlinou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14965 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
6 polévková lžíce | Calvados |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
4 ks | Jablka |
200 g | Marcipánová hmota surová |
1 ks | Máta |
500 ml | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 125g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 481,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jablka, Máta, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Cukr vanilka, Marcipánová hmota surová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jalbka s marcipánem a zmrzlinou postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince. Svaříme calvados, citronovou šťávu a cukr, do směsi vložíme půlky jablek a vaříme těsně pod bodem varu asi 5 minut. Potom jablka vyjmeme a urovnáme do nákypové formy. Šťávu svaříme dohusta. |
2 | Marcipán rozmícháme s moučkovým cukrem a 3 lžícemi šťávy. Cukrářský sáček naplníme krémem a krém ozdobně nastříkáme na jablka. Vložíme do trouby a pod grilem krátce zapečeme. |
3 | Nakonec jablka přelijeme vanilkovou zmrzlinou a po dvou upravíme na talíře. Ozdobíme lístky máty. |