Polévka kapustová se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka kapustová se sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1497 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Houby sušené |
1 ks | Kapusta hlávková |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
1 hrst | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 9,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 241,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Paprika mletá sladká, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka kapustová se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Najemno pokrájenou cibuli zpěníme na másle. Následně přidáme pokrájené čerstvé nebo předem namočené sušené hříbky, papriku, protlak a vše zalijeme vodou nebo vývarem a osolíme. |
2 | Jakmile se začne polévka vařit, vsypeme na kousky rozlámané makaróny a vaříme do měkka. |
3 | Polévku podáváme v mělkém talíři či polévkové misce, kde polévku posypeme strouhaným sýrem. |
Poznámka
místo parmezánu můžeme použít čedar místo vody můžeme použít zeleninový vývar místo sušených hříbků můžeme použít čerstvé houby