Recept

Lipská nudlová polévka se smrži

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14970

Ingredience

100 g Cibulka jarní
1 špetka Muškátový květ
4 polévková lžíce Olej rostlinný
5 ks Pepř černý celý
100 g Smrže sušené
1 špetka Sůl bylinková
100 g Těstoviny konzumní
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 l Vývar zeleninový
400 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 880kJ
29% Sacharidy 103 g
31% Tuky 24 g
90% Sodík 2 g
51% Bílkoviny 29 g

Lipská nudlová polévka se smrži postup přípravy receptu:

1

Oprané smrže zalijeme horkou vodou a necháme bobtnat půl hodiny, poté dáme okapat na cedník a okapané nakrájíme na drobné kousky. Zmraženou zeleninu necháme rozmrazit.

2

Na rozpáleném oleji podusíme 8 minut rozpůlené cibulky a zeleninu.

3

Zeleninový vývar uvedeme do varu, přidáme podušenou zeleninu s cibulkami a společně vaříme na mírném ohni 10 minut. Poté přidáme mušličky, okapané smrže a povaříme 8 minut.

4

Polévku osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ. Žloutky rozmícháme a rozpustíme v polévce. Polévku již nevaříme a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept