Lipská nudlová polévka se smrži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lipská nudlová polévka se smrži
Lipská nudlová polévka se smrži
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14970 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Cibulka jarní |
1 špetka | Muškátový květ |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
5 ks | Pepř černý celý |
100 g | Smrže sušené |
1 špetka | Sůl bylinková |
100 g | Těstoviny konzumní |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,5 l | Vývar zeleninový |
400 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 192,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 51g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,0mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Muškátový květ, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smrže sušené, Sůl bylinková, Těstoviny konzumní, Vývar zeleninový, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lipská nudlová polévka se smrži postup přípravy receptu:
1 | Oprané smrže zalijeme horkou vodou a necháme bobtnat půl hodiny, poté dáme okapat na cedník a okapané nakrájíme na drobné kousky. Zmraženou zeleninu necháme rozmrazit. |
2 | Na rozpáleném oleji podusíme 8 minut rozpůlené cibulky a zeleninu. |
3 | Zeleninový vývar uvedeme do varu, přidáme podušenou zeleninu s cibulkami a společně vaříme na mírném ohni 10 minut. Poté přidáme mušličky, okapané smrže a povaříme 8 minut. |
4 | Polévku osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ. Žloutky rozmícháme a rozpustíme v polévce. Polévku již nevaříme a ihned servírujeme. |