Bramborák s feferonkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborák s feferonkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 14975 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 ks | Estragon |
6 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Estragon, Feferony, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborák s feferonkami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. V míse je promícháme s vejci, moukou, solí a pepřem. Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a očištěné, na kolečka nakrájené feferonky a vše dobře promícháme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a postupně do něj vkládáme po lžícíh bramborové těsto. Bramboráky smažíme po každé straně asi 4 minuty dokřupava. Po upečení udržujeme bramboráky teplé. |
3 | Před podáváním pokrm ozdobíme lístky estragonu. |