Hrušky se sýrovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky se sýrovým krémem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14977 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Hroznové víno |
2 ks | Hrušky |
1 ks | Kopr čerstvý |
50 g | Mandle plátky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
100 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 31,5mg |
Draslík | 225,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hroznové víno, Hrušky, Kopr čerstvý, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky se sýrovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Rokfór (nebo Nivu) nadrobno nakrájíme a vidličkou rozmělníme. Přidáme ricottu a utřeme dohladka. Krém osolíme a opepříme. |
2 | Omyté hrušky rozpůlíme a odstraníme jádřince. Řezné plochy potřeme citronovou šťávou. |
3 | Z připraveného sýrového krému vypíchneme dvěma lžícemi čtyři noky a upravíme je na půlky hrušek. Rozdělíme na talíře a každou hrušku ozdobíme kuličkami omytého vína, snítkami kopru a mandlovými lupínky. |
Poznámka
Použijeme modré nebo červené hroznové víno.