Kuře s meruňkami a mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s meruňkami a mátou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1498 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
55 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
8 ks | Kuřecí stehna |
2 kávová lžička | Máta sušená |
55 g | Meruňky sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 332,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Jogurt bílý, Kuřecí stehna, Meruňky sušené, Pomeranče, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máta sušená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s meruňkami a mátou postup přípravy receptu:
1 | Kousky kuřete vložíme do zapékací mísy, přidáme cibuli, 4lžíce pomerančové šťávy, nastrouhanou pomerančovou kůru, citronovu šťávu, meruňky, mátu, bílé víno. Osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme. Mísu přiklopíme a necháme v lednici 2-4 hodiny marinovat. |
2 | Po vyjmutí z lednice necháme zahřát na pokojovou teplotu, vložíme do trouby a pečeme při teplotě 190C asi 45min. |
3 | Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Zbylou směs v míse rozmixujeme, propasírujeme a vložíme do menší pánve. Rozehřejeme, ale nevaříme. Po odstavení postupě přimícháváme jogurt. Omáčka musí mít hustou, ale tekutou konzistenci. Podle chuti dosolíme a opepříme a nalijeme na maso. |
Poznámka
Mátu můžeme použít i čerstvou, v tom případě dáme větší množství Místo meruňek můžeme použít sušené hrušky nebo broskve