Pasta Caprese s olivami a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pasta Caprese s olivami a rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14984 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
250 g | Mozzarella |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
750 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny čtyřvaječné |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 49,4mg |
Draslík | 507,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Mozzarella, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pasta Caprese s olivami a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě tzv. na skus, slijeme a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje. |
2 | Omytá rajčata nakrájíme na kostičky, mozzarellu nakrájíme na větší kousky. Olivy rozpůlíme, oloupaný česnek nadrobno nasekáme. |
3 | K těstovinám přidáme mozzarellu a rajčata a vše dobře promícháme s olivami a bazalkou nakrájenou na proužky. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, osolíme a opepříme. |
4 | Pokrm podáváme ozdobený lístky bazalky. |