Kedlubnová polévka se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnová polévka se slaninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14985 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Kari koření |
600 g | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
0,3 ks | Křen |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Cukr krupice, Jablka, Kari koření, Kedlubna, Koriandr čerstvý, Křen, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubnová polévka se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. |
2 | Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme na 3 lžících rozehřátého oleje. Přidáme kedlubny a jablka, chvíli podusíme, okořeníme kari kořením a podlijeme vývarem. Vaříme asi 20 minut. Potom podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Slaninu nakrájíme na nudličky a rozškvaříme na zbylém oleji. Polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a jen prohřejeme. Podle chuti přisolíme, opepříme a mírně osladíme. |
4 | Polévku rozdělíme do talířů, přidáme nudličky slaniny, nasekaný koriandr a nastrouhaný křen. |