Bifteky po mexicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bifteky po mexicku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14988 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Feferony |
800 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 118,5mg |
Draslík | 860,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Feferony, Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bifteky po mexicku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme. Feferonku očistíme a nakrájíme na nudličky. Vše podusíme 15 minut na rozehřátém oleji. Přidáme nasekanou petrželku, směs rozmixujeme a omáčku ochutíme citronovou šťávou a osolíme. |
2 | Z omytého masa nakrájíme 4 bifteky, z obou stran je opepříme a na rozehřátém másle a oleji je opékáme asi 2 minuty. Potom maso osolíme a vložíme do zapékací mísy. |
3 | Výpek přidáme do omáčky a bifteky jí potřeme. Na každý biftek položíme plátek ementálu. |
4 | Pokrm zapékáme v troubě pod grilem, dokud se sýr neroztaví. |