Višňový koláč z třeného těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňový koláč z třeného těsta
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1499 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
6 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
140 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 ks | Vejce slepičí |
500 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 85,9mg |
Draslík | 170,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňový koláč z třeného těsta postup přípravy receptu:
1 | Cukr, máslo a žloutky třeme do pěny. Přilijeme mléko a polovinu mouky s práškem do pečiva. |
2 | K promíchanému těstu přidáme tuhý sníh z bílků a druhou polovinu mouky. |
3 | Přendáme na tukem vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu na koláč a poklademe vypeckovanými višněmi, zasypeme cukrem dle chuti. |
4 | Pečeme ve vyhřáté troubě. |
Poznámka
Višně a cukr dávkujeme dle chuti.