Drůbeží kotlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží kotlík
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14993 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
3 ks | Chilli paprička |
5 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Hrachové lusky |
2 polévková lžíce | Kari koření |
500 g | Kuřecí prsa |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Shiitake houby |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 82,6mg |
Draslík | 901,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Hrachové lusky, Kari koření, Shiitake houby, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží kotlík postup přípravy receptu:
1 | Chilli papričky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme najemno. Cibulku očistíme, nakrájíme na kroužky, houby omyjeme a nakrájíme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na něj podusit připravenou zeleninu a očištěné lusky. Přidáme citronovou šťávu, po třech minutách zalijeme vývarem a okořeníme směsí koření a sójovou omáčkou. |
3 | Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, přidáme do hrnce a povaříme 5 minut. Poté vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně. Ihned podáváme. |