Bifteky s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bifteky s cibulí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14994 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
800 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
9 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 845,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bifteky s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na 4 bifteky, osušíme a každý biftek rukou naplocho stlačíme. Maso vložíme do mísy, zalijeme 8 lžícemi oleje a necháme asi 12 hodin odležet. Bifteky občas obrátíme. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a lžíci oleje, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a dozlatova ji osmahneme. Potom cibuli vyjmeme a necháme na teplém místě. |
3 | Bifteky necháme okapat a rstujeme je na tuku, v němž se smažila cibule, po každé straně asi 4 minuty. Osolíme je, opepříme a spolu s kroužky cibule upravíme na mísu. |