Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 14995
Kategorie: Brambory

Ingredience

1000 g Brambory vařené ve slupce
1 ks Cibule
20 g Máslo čerstvé
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Gruyére

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 750kJ
13% Sacharidy 46 g
27% Tuky 21 g
54% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 15 g

Bernské rösti postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nastrouháme na nudličky. Slaninu nakrájíme nadrobno, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme brambory, cibuli a slaninu. Vše osolíme a promícháme. Brambory stlačíme vařečkou, aby vytvořily souvislou hmotu. Opékáme je asi 10 minut a v případě potřeby uvolníme ode dna, aby se pokrm nepřipálil.

3

Když jsou brambory na jedné straně opečené, obrátíme je pomocí talíře a znovu opékáme dokřupava.

4

Na rösti položíme plátky sýru a necháme rozpustit.

Poznámka

Podáváme s opečeným párkem nebo se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept