Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14996

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
600 g Hovězí oháňka
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
300 g Okra - Ibišek jedlý
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
300 g Rajčata
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Tuk rostlinný
4 cl Víno madeira
250 ml Víno červené
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 898 kcal
Kilojoule 3 759kJ
6% Sacharidy 22 g
32% Tuky 24 g
5% Sodík 110 mg
31% Bílkoviny 17 g

Rajská polévka postup přípravy receptu:

1

Maso uvaříme v mírně osolené vodě doměkka.

2

Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, zeleninovou nať nasekáme a spolu se zeleninou podusíme na rozpáleném tuku 8 minut. Poté přilijeme 1,5 l vody s červeným vínem. Osolíme, přidáme papriku a bobkový list. Povaříme 10 minut, poté přelijeme přes cedník a opět uvedeme do varu. Lusky gombo propláchneme, necháme okapat, rozpůlíme a přidáme do polévky spolu s octem a vaříme dalších 5 minut na mírném ohni.

3

Povařené vyjmeme z polévky, necháme okapat.

4

Oloupaný česnek nahrubo nasekáme, podusíme spolu s pokrájenými rajčaty a lusky na rozpáleném oleji 4 minuty. Petrželovou nať opereme, osušíme, nakrájíme a dáme s podušenou směsí do polévky. Opepříme, osolíme, vmícháme rajský protlak. Maso nakrájíme, přidáme spolu s madeirou a polévku ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept