Rajská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14996 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
600 g | Hovězí oháňka |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
300 g | Okra - Ibišek jedlý |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
300 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
250 ml | Víno červené |
4 cl | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 603,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Ocet vinný červený, Okra - Ibišek jedlý, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Tuk rostlinný, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí oháňka, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská polévka postup přípravy receptu:
1 | Maso uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, zeleninovou nať nasekáme a spolu se zeleninou podusíme na rozpáleném tuku 8 minut. Poté přilijeme 1,5 l vody s červeným vínem. Osolíme, přidáme papriku a bobkový list. Povaříme 10 minut, poté přelijeme přes cedník a opět uvedeme do varu. Lusky gombo propláchneme, necháme okapat, rozpůlíme a přidáme do polévky spolu s octem a vaříme dalších 5 minut na mírném ohni. |
3 | Povařené vyjmeme z polévky, necháme okapat. |
4 | Oloupaný česnek nahrubo nasekáme, podusíme spolu s pokrájenými rajčaty a lusky na rozpáleném oleji 4 minuty. Petrželovou nať opereme, osušíme, nakrájíme a dáme s podušenou směsí do polévky. Opepříme, osolíme, vmícháme rajský protlak. Maso nakrájíme, přidáme spolu s madeirou a polévku ihned podáváme. |