Cibulová polévka s jehněčím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová polévka s jehněčím
Cibulová polévka s jehněčím
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14997 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
10 ks | Cibule červená |
500 g | Jehněčí maso |
1 špetka | Kardamom |
1 špetka | Kmín drcený |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
100 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
150 g | Sýr smetanový tavený 45% |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
1500 ml | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 126,3mg |
Draslík | 316,4mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 23,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kardamom, Kmín drcený, Pepř cayenský, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Jehněčí maso, Olej olivový, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40%, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová polévka s jehněčím postup přípravy receptu:
1 | Česnek s cibulí oloupeme a nahrubo nasekáme. Nať očistíme, omyjeme a nasekáme. Maso očistíme a pokrájíme na kousky. |
2 | Vše vložíme na rozpálený olivový olej a opečeme. Okořeníme, zalijeme 1,5 litrem vody a vaříme na mírném ohni 35 minut. |
3 | Mezitím oloupeme cibulky, nakrájíme na kolečka. Rozehřejeme zbytek oleje, cibuli 3 minuty orestujeme, přidáme do polévky, krátce povaříme a dle potřeby dokořeníme. |
4 | Hotovou polévku přelijeme do misek, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě dozlatova. |