Jednoduchý recept

Cibulová polévka s jehněčím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14997
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

6 stroužek Česnek
2 ks Cibule
10 ks Cibule červená
500 g Jehněčí maso
1 špetka Kardamom
1 špetka Kmín drcený
8 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
100 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 40%
150 g Sýr smetanový tavený 45%
4 polévková lžíce Víno bílé
1500 ml Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 291kJ
13% Sacharidy 47 g
59% Tuky 45 g
4% Sodík 85 mg
67% Bílkoviny 38 g

Cibulová polévka s jehněčím postup přípravy receptu:

1

Česnek s cibulí oloupeme a nahrubo nasekáme. Nať očistíme, omyjeme a nasekáme. Maso očistíme a pokrájíme na kousky.

2

Vše vložíme na rozpálený olivový olej a opečeme. Okořeníme, zalijeme 1,5 litrem vody a vaříme na mírném ohni 35 minut.

3

Mezitím oloupeme cibulky, nakrájíme na kolečka. Rozehřejeme zbytek oleje, cibuli 3 minuty orestujeme, přidáme do polévky, krátce povaříme a dle potřeby dokořeníme.

4

Hotovou polévku přelijeme do misek, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept