Žampionová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionová pomazánka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 14998 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Smetana sójová |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 7,1mg |
Draslík | 253,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Muškátový oříšek, Smetana sójová, Sůl, Tuk, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Klobouky žampionů a cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli necháme na rozpáleném tuku zesklovatět, přidáme žampiony a 5 minut dusíme pod pokličkou, občas promícháme. Necháme trochu vychladnout. |
2 | Žampiony, sójovou smetanu a citronovou šťávu rozmixujeme v mixéru. Vmícháme lžíci nasekané petrželky, sůl, pepř a muškátový oříšek, vše dle chuti. |
Poznámka
Pomazánku můžeme zjemnit lžičkou sherry.