Klasická rajčatová salsa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klasická rajčatová salsa
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15001 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
3 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
0,3 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Koriandr čerstvý |
2 ks | Limetka |
8 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 336,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Limetka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Klasická rajčatová salsa postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme nadrobno, přidáme šťávu a jemně nastrouhanou kůru z limetky. |
2 | Spařená, oloupaná a nakrájená rajčata přidáme k cibuli, ochutíme cukrem, solí a velkým svazkem nasekaného koriandru. Přidáme opečené a oloupané, nahrubo nasekané chilli. |
3 | Vše promícháme a necháme 2-3 hodiny v lednici. Před podáváním ozdobíme proužky limetkové kůry. |
Poznámka
Pokud chceme salsu ostřejší, použijeme dvojnásobné množsví chilli papriček serano. Místo bílé cibule můžeme použít červenou nebo jarní.