Jahodový parfait - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový parfait
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 15002 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
125 g | Cukr krupice |
250 g | Jahody zahradní |
60 ml | Likér pomerančový |
1 ks | Pomeranče |
750 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 206,3mg |
Draslík | 186,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 112,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodový parfait postup přípravy receptu:
1 | Omyté jahody nahrubo nakrájíme a povaříme je s pomerančovou šťávou, kůrou a 50g cukru asi 3 minuty. Rozmixujeme, protřeme sítem a necháme stranou. |
2 | Smetanu se ztužovačem a 75g cukru ušleháme dotuha. Vmícháme jahodové pyré, pomerančový likér a naplníme do obdélníkové formy vyložené fólií. Uložíme do chladničky na 8 hodin. |
3 | Potom formu krátce postavíme do horké vody, parfait vyklopíme na mísu a nakrájíme na plátky. |
4 | Dezert můžeme obložit půlkami jahod nebo plátky kiwi. |