Opilé jahody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opilé jahody
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15003 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
500 g | Jahody zahradní |
60 ml | Likér rybízový |
1 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Pistácie |
125 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 16,1mg |
Draslík | 292,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Limetka, Pistácie, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér rybízový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opilé jahody postup přípravy receptu:
1 | Jahody omyjeme, několik větších rozpůlíme a zbylé nahrubo nakrájíme. Smícháme je s limetkovou šťávou, přidáme cukr a krátce povaříme. Potom jahody rozmixujeme, protřeme sítem a necháme vychladit. |
2 | Jahodové pyré ochutíme likérem, rozdělíme na dezertní talířky a ozdobíme půlkami vychlazených jahod. Pokapeme rozšlehanou zakysanou smetanou a posypeme nasekanými pistáciemi. |