Recept

Zelená omáčka z tomatillos

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15005

Ingredience

2 ks Chilli paprička
1 ks Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Olej rostlinný
300 g Rajčata zelená
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
120 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 585kJ
2% Sacharidy 7 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 73 mg
4% Bílkoviny 2 g

Zelená omáčka z tomatillos postup přípravy receptu:

1

Můžeme použít čerstvé tomatillos nebo v konzervě. Čerstvé je nutno nejdříve oloupat a 8-10 minut povařit.

2

Do mixéru dáme chilli papričky serano, česnek a umixujeme, přidáme tomatillo i s vývarem, ve kterém se vařily a znovu promixujeme.

3

V pánvi rozpálíme olej a umixované pyré na něm vaříme asi 5 minut, za stálého míchání, až omáčka zhoustne.

4

Přidáme nasekaný svazek koriandru, sůl, promícháme a ještě několik minut vaříme. Vmícháme smetanu a prohřejeme. Ihned podáváme s rybou nebo drůbeží.

Poznámka

Tomatillos nebo-li mochyně mexická je ovoce, velikosti malého rajčete. Chuť se podobá trpkým jablkům s náznakem citronu. V naší kuchyni je lze nahradit zelenými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept