Recept

Fenykl s červenou cibulí

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15006
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Fenykl sladký - hlíza
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 91 kcal
Kilojoule 379kJ
4% Sacharidy 15 g
3% Tuky 2 g
11% Sodík 221 mg
7% Bílkoviny 4 g

Fenykl s červenou cibulí postup přípravy receptu:

1

Fenykl omyjeme, nať odřízneme, najemno nasekáme a necháme stranou. Hlízy rozpůlíme a nakrájíme na nudličky.

2

Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky. Na pánvi na rozehřátém oleji fenykl mírně opečeme, přidáme cibuli a opékáme asi 5 minut. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.

3

Rajčata omyjeme a 2 nakrájíme na dílky, zbylé na kostičky a s polovinou lístků tymiánu, nasekanou petrželkou a trochou fenyklové natě je přidáme do pánve. Pod pokličkou dusíme 5 minut.

4

Pokrm ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Na zeleninu položíme dílky rajčat a krátce ohřejeme. Upravíme na talíře a posypeme fenyklovou natí a tymiánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept