Recept

Salsa z černých fazolí

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15009

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
130 g Fazole černé
1 ks Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
1 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika červená
2 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 155 kcal
Kilojoule 648kJ
8% Sacharidy 27 g
3% Tuky 2 g
3% Sodík 65 mg
14% Bílkoviny 8 g

Salsa z černých fazolí postup přípravy receptu:

1

Fazole zalijeme vodou a necháme přes noc máčet. Slijeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme zakryté asi 40 minut, doměkka. Slijeme, propláchneme vodou a necháme okapat.

2

Chilli pasado namočíme asi na 10 minut do horké vody, až změkne. Necháme okapat, rozřízneme, odtraníme semena, stopku a dužinu jemně pokrájíme.

3

Červenou papriku chilli fresno napíchneme na grilovací špíz a opečeme nad ohněm, až se slupka spálí. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit, poté oloupeme slupku, vyjmeme semena a nakrájíme najemno.

4

Červenou cibuli nasekáme najemno, smícháme s fazolemi, chilli, nastrouhanou kůrou z limetky, olejem, pivem a svazkem nasekaného koriandru. Osolíme, dobře promícháme a před podáváním necháme vychladit.

Poznámka

Pivo použijeme mexické, ležák zn. Dos Equis. Můžeme ale zcela vynechat

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept